Zomerproducten om te verkopen op Pinterest

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Pinterest is het inspiratieplatform op social media. Met de advertentiemogelijkheden van Pinterest kun jij jouw kansen op conversie gigantisch verhogen. Maar hoe bepaal jij welke producten jij onder de aandacht gaat brengen op Pinterest? In deze blog ga ik 5 winnende producten voor op Pinterest met je delen! Ben jij benieuwd naar de producten, de winstmarges, tips voor extra conversies en nog meer interessante informatie? Lees dan vooral verder!

Airconditioner

Het eerste product is een probleemoplossend product. Jouw doelgroep is in dit geval namelijk op zoek naar verkoeling voor thuis of op kantoor. Deze draagbare airconditioner is daarom precies wat jouw klant zoekt. Van producten zoals deze zijn er ook verschillende video’s te vinden.

Op de landingspagina van de concurrent ontbreekt de prijs en daarnaast is de add to cart button zeer onduidelijk. Zeker dingen waar jij jouw voordeel uit kunt halen! Bij de draagbare airconditioner speel jij eenvoudig in op het gevoel van de klant. Doe dit door middel van een paar vragen welke aangeven welke problemen je oplost met dit product. ‘Ben jij op zoek naar verkoeling tijdens de warme zomerdagen? Of wil jij een compacte en draagbare airconditioner die je probleemloos meeneemt naar jouw werk?’

Natuurlijk is het van belang dat het product winstgevend is. Laten wij deze variant als voorbeeld gebruiken en de winstmarge berekenen! De portable air conditioner wordt verkocht voor $ 60,00. De inkoopprijs is $27,34. Dit is een verschil van $32,66. Voldoende ruimte dus om de advertentiekosten te dekken en een leuk bedrag per portable air conditioner te verdienen! Daarnaast is dit een product welke je jaarlijks kunt laten terugkeren. Iedere zomer zullen er weer mensen op zoek zijn naar verkoeling. In de maand juli was er een stijging van ruim 65% in de verkopen van soortgelijke klimaatbeheersingsapparaten op Pinterest.

Hangmatstoel

De hangmatstoel is een van de meest populaire producten voor rondom huis gedurende deze pandemie. Daarnaast is dit een echte eye-catcher in de tuin en biedt deze enorm veel comfort. Naar verwachting zal de hangmatstoel zal een populair product blijven welke hoogstwaarschijnlijk in de loop van de tijd alleen maar populairder zal worden. Er zijn tientallen varianten verkrijgbaar. Hierdoor heb jij de mogelijkheid om verschillende varianten te testen. Waarom je dit nu wilt verkopen? Omdat mensen extra aandacht besteden aan andere ruimtes tijdens de pandemie en die ruimtes zullen gaan opknappen. Daarnaast is er een 70 procent stijging van de zoekterm ‘terras schommel’ in de maand juli.

De inkoopprijs van dit product is $ 120,00. De inkoopprijs is $ 27,64 (inclusief verzending). Dit is een verschil van $ 102,36. Hierdoor is de advertentie ruimte enorm. Het testen van dit product is daarom zeker de moeite waard!

Zwembad Schoonmaak Tools

Een jaarlijks terugkerende winnaar is dan ook deze zwembadreiniger. Ieder jaar zal hetzelfde probleem zich namelijk weer voordoen bij de eigenaren van een zwembad. De eigenaren van het zwembad willen natuurlijk niet dat het water groen kleurt. Jouw product kan dan ook de oplossing bieden voor dit probleem. Voor dit product is het interessant om te kiezen voor de verkoop van een bundel. Vele concurrenten zullen namelijk besluiten om alleen de reiniger te verkopen. Door buidelverkopen zal jouw winstpercentage extra toenemen. De verkoopprijs van dit product is $ 30,00. De inkoopprijs op AliExpress is $ 9,00 (inclusief verzending). Dit is een verschil van $ 21,00.  Eventueel kun je ervoor kiezen om ook andere producten te testen welke ook toegevoegd kunnen worden aan de bundel voor een hogere orderprijs en meer winst. Daarnaast zal dit product door gebruik opraken waardoor klanten zullen terugkeren wanneer ze tevreden zijn over de resultaten van de zwembadreiniger. Door een percentuele stijging van 30% in checkouts voor zwembad en spa onderhoudsartikelen in de afgelopen weken is dit het perfecte moment om dit artikel of een soortgelijk product te verkopen.

Screen Projector

Nummer vier op de lijst is een projector die het gehele jaar door populair is. Deze sluit je aan op je laptop of telefoon om vervolgens een groter scherm te kunnen projecteren. Zodra je het product opzoekt op AliExpress wordt al snel duidelijk dat dit product enorm populair is en zeer vaak verkocht wordt.

Dit product heeft daarnaast 1,2 miljoen likes en meer dan honderdduizend reacties ontvangen. De verkoopprijs van dit product is $ 85,00. De inkoopprijs is $ 36,00 (inclusief verzending). Dit is een verschil van $ 49,00. Dit product is perfect om een openluchtbioscoop te maken in de tuin. Bij deze projector kun je ook inspelen op de situatie. Door de pandemie brengen mensen namelijk meer tijd thuis door waardoor ze ook meer geld uitgeven aan dit soort producten. In de zomer is er een procentuele stijgen van 110% voor de zoekopdracht naar filmavondjes, een procentuele stijging van 55% voor film datum en een stijging van 50% in het aantal verkopen voor ‘home media players’.

Decoratieve Stickers

Last but not least! Het laatste product kwam ik tegen in de statistieken van Pinterest. In juli is er een procentuele stijging van 25% aan checkouts voor decoratieve stickers. Dit maakt het verkopen van dit soort producten extra aantrekkelijk. De vijfde winnaar was dan ook een kattensticker welke het toilet opfleurt.

De verkoopprijs van dit product is $ 10,00. De inkoopprijs is $ 3,00 (inclusief verzending). Dit is een verschil van $ 7,00. Bij dit soort producten is het interessant om te werken met bundelprijzen om meer omzet en daarmee winst te genereren.

Toilet Sticker New Cat Toilet Seat Wall Sticker Art Removable Bathroom  Decals Decor Decoration Toilette Bathroom Sign|Wall Stickers| - AliExpress

Al met al is het belangrijk dat jouw landingspagina er goed uitziet. Gebruik daarom altijd de pagina van de concurrent als voorbeeld en probeer ervoor te zorgen dat jouw landingspagina volledig geoptimaliseerd is. Test verschillende modellen of soortgelijke producten. Met Pinterest Adverteren kom je direct onder de aandacht bij jouw ideale klanten. Omdat mensen Pinterest gebruiken om nieuwe ideeën te vinden, willen ze meer weten over je producten en bedrijf. Doe er je voordeel mee. Succes!

Leave a reply

About Thomas Mulder

Making over 1 million in sales in his first year in E-commerce, Thomas is more than just highly skilled within eCommerce. By combining his knowledge and a strong mindset he is able to teach anyone to achieve great results within eCommerce.

Follow Me

Featured posts

Sign up for my Newsletter

    StartGrowth | KVK: 71986758 | BTW: NL002369248B60

    Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te optimaliseren. Door het gebruik van onze website gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken.